Studenți ai UTM vor participa la AGRONOMIADA 2024, competiție care reunește la Craiova universitățile agronomice și de științele vieții din România și Republica Moldova

  • 22 Mai 16:52
Studenți ai UTM vor participa la AGRONOMIADA 2024, competiție care reunește la Craiova  universitățile agronomice și de științele vieții din România și Republica Moldova

Între 23 și 26 mai, studenți ai Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău. vor participa la AGRONOMIADA 2024, cea mai importantă competiție profesional-științifică și sportivă din România, adresată tinerilor din universitățile de profil din țară și străinătate. Ediția a XXXIV-a va avea loc la Universitatea din Craiova.

Competiție de tradiție a studenților din universitățile agronomice din țară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studențesc menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare și prietenie dintre studenții universităților similare din țară pentru promovarea ideii de performanță, stimularea cercetării și a calităților sportive în rândul studenților.

AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Iași, Cluj, Timișoara și Craiova.

Scopul concursului este încurajarea spiritului de competiție, de fair-play, a sportivității în rândul studenților și crearea unui mediu propice întrecerilor academice.
Probele profesional-științifice vor avea și o componentă practică scopul fiind conectarea studenților la realitățile viitoarelor profesii din domeniile agronomice, ale industriei alimentare și medical-veterinare.

Evenimentul studențesc se desfășura pe două secțiuni: concursul profesional-științific (18 discipline) și competiția sportivă – cu patru probe (fotbal, tenis de câmp, tenis de masă și majorete).

Vor participa toate universitățile agronomice și de științele vieții din țară (Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, Facultățile de Agricultură și Horticultură din cadrul Universității Craiova și ale Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău