Studenți ai Universității Pedagogice „Ion Creangă” învață meșteșugul ouălor

  • 17 Iulie 2013 10:48
Studenți ai Universității Pedagogice „Ion Creangă” învață meșteșugul ouălor

O grupă de studenți ai Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău învață meșteșugul ouălor încondeiate la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei.

Sub îndrumarea unui instructor, zi de zi, timp de o săptămână, viitorii profesori deprind tehnicile de înnobilare a simbolurilor pascale.

Străvechea tradiție românească a ouălor încondeiate reînvie la Chișinău prin strădania unor pasionați de obiceiurile care alcătuiesc tezaurul popular național. Pentru al nouălea an consecutiv, la Muzeul Național de etnografie din Chișinău, în Postul paștelui este deschis un atelier în care cei dornici de a învăța încondeierea ouălor au ocazia să își exerseze talentele. Elena Gumene, șefa departamentului de Realții cu public a Muzeului.

Tinerii sunt încântați de această activitate, care, dincolo de a fi una interesantă și, în același timp, relaxantă, le dă posibilitatea de a duce mai departe și a răspândi una dintre cele mai frumoase tradiții ale spațiului cultural românesc.

Ouăle decorate de meșterii amatori se vor alătura celor din colecția muzeului și vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va avea loc în a treia zi a Sfintelor Sărbători Pascale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău