Strat de zăpadă de 20 de centimetri, în România. Meteorologii anunță noi ninsori în week-end

  • 28 Septembrie 2018 12:55
Strat de zăpadă de 20 de centimetri, în România. Meteorologii anunță noi ninsori în week-end Mediafax

Stratul de zăpadă ajunge, în Munții Făgăraș din România, și la 20 de centimetri. Salvamontiștii din Argeș atrag atenția turiștilor să nu își programeze trasee lungi, deoarece în weekend sunt așteptate noi ninsori, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Salvamont Argeș, în urma ninsorilor de la începutul săptămânii, în zona de creastă a Masivului Făgăraș s-a depus un strat de zăpadă de 10 centimetri la altitudinea de 2.000 de metri, în creștere spre 20 de centimetri la 2.500 de metri.

”Această situație impune parcurgerea traseelor turistice de altitudine din județul Argeș cu precauție, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte și încălțări adecvate, bețe de schi, piolet, colțari, pentru zonele unde s-a format gheață. Pentru weekendul care urmează, se așteaptă noi căderi de zăpadă, nu recomandăm să se parcurgă trasee lungi, cu pasaje dificile, cum ar fi traseul de creastă al Făgărașului sau traseele de urcare pe Moldoveanu și Negoiu, mai ales de către persoane fără experiență de iarnă”, arată Salvamont Argeș.

Salvamontiștii din Argeș atrag atenția turiștilor să țină cont și de faptul că ziua este mai scurtă, la ora 19.30 fiind deja întuneric.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău