Strada 31 August 1989 din Chișinău se va transforma într-un coridor verde

  • 14 Iulie 2020 18:16
Strada 31 August 1989 din Chișinău se va transforma într-un coridor verde

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat transformarea străzii 31 August 1989 într-un coridor verde, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au votat în ședința de astăzi a CMC un proiect de decizie care prevede reamenajarea străzii 31 August într-un coridor verde. „Ne propunem transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură între Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu”, a subliniat viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda.

Potrivit proiectului, pe str. 31 August urmează a fi lărgit trotuarul. Totodată, ar urma să fie amenajată o  pistă cu sens dublu pentru biciclete, din contul carosabilului.

Conform notei informative a proiectului, intersecțiile urmează a fi securizate prin treceri pietonale denivelate și extensii de curbură a trotuarelor.

”Planul de reamenajare a străzii a fost elaborat cu suportul PNUD Moldova, iar lucrările vor demara în luna septembrie curent, din contul resurselor oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții”, a conchis Chironda. După votul consilierilor municipali, planul de reamenajare va fi supus dezbaterilor publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău