Sting, Tom Jones și Kylie Minogue au încântat publicul la un concert dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

  • 22 Aprilie 2018 15:26
Sting, Tom Jones și Kylie Minogue au încântat publicul la un concert dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-lea și-a sărbătorit sâmbătă cea de-a 92-a aniversare și a asistat în cursul serii la un concert organizat în onoarea sa, care a reunit mai multe vedete, printre care Sting, Shaggy, Tom Jones și Kylie Minogue, la prestigioasa Royal Albert Hall din Londra, informează Agerpres.

Așa cum a cerut tradiția, ziua de naștere a Majestății Sale a fost salutată cu 41 de salve de tun în Hyde Park și cu 62 în Turnul Londrei, în timp ce, la momentul schimbării gărzii de la castelul Windsor, o fanfară militară a cântat 'La mulți ani'.

Seara, la finalul concertului, regina a urcat pe scenă, în timp ce fiul și moștenitorul ei, prințul Charles, a dirijat mulțimea care scanda 'hip hip hooray'.

Prințul Philip (96 de ani), care se recuperează după o operație la șold, nu a asistat la eveniment. La rândul său, Kate, soția prințului William, aflată în ultimele zile de sarcină, nu a putut fi prezentă la acest moment aniversar.

Concertul, la care au asistat, alături de regină, mai mulți membri ai familiei regale - printre care prințul Charles și soția sa, Camilla, prințul Andrew și fiicele sale, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie, prințul William, dar și prințul Harry cu logodnica sa, Meghan Markle - a fost deschis de legendarul Tom Jones.

Născută la 21 aprilie 1926 și regină din 1952, decana monarhilor are obiceiul de a-și serba aniversarea în doi timpi: în privat în ziua aniversării, apoi într-o ceremonie oficială în luna iunie, pentru a evita capriciile vremii.

În acest an, regina s-a abătut de la tradiție, asistând la un concert aniversar la Royal Albert Hall.

Evenimentul a fost organizat sub egida Commonwealth-ului, ai cărui 53 de membri s-au reunit în această săptămână în cadrul unui summit desfășurat la Londra.

Din acest motiv, artiștii care au urcat pe scenă au provenit din toate țările acestei organizații, care reunește fostele colonii ale Marii Britanii - precum Sting (Marea Britanie), Kylie Minogue (Australia) sau Shaggy (Jamaica).

Conducerea Commonwealth-ului a anunțat vineri că prințul Charles, fiul cel mare și moștenitorul reginei, îi va urma suveranei la șefia organizației, o funcție simbolică și ne-ereditară.

Suverana și-a redus în ultimii ani numărul angajamentelor oficiale și îi predă puțin câte puțin ștafeta lui Charles, în vârstă de 69 de ani, chiar dacă experții în monarhie dau asigurări că Elisabeta a II-a nu va lua în calcul abdicarea sau regența.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău