Steven Seagal vrea să devină guvernatorul unei regiuni din Orientul Îndepărtat al Rusiei

  • 26 Septembrie 2018 20:22
Steven Seagal vrea să devină guvernatorul unei regiuni din Orientul Îndepărtat al Rusiei

Actorul american Steven Seagal, care deține și cetățenie rusă, a declarat miercuri că aspiră la postul de guvernator al ținutului Primorie, o regiune din Orientul Îndepărtat al Rusiei, situată pe coasta Mării Japoniei, cu capitala la Vladivostok, relatează EFE și TASS.

''Familia tatălui meu este de aici. De fiecare dată când vin, vreau să văd mai multe din Kraina (Ținut federal rus, n.r.) Primorie și să devin guvernatorul vostru", a declarat Steven Seagal, prezent la Vladivostok cu ocazia Festivalului Internațional de Film Pacific Meridian, după ce a fost întrebat dacă și-ar dori să preia conducerea acestei regiuni.

Comentariile lui Steven Seagal vin la scurt timp după controversele apărute în Rusia pe fondul recentelor alegeri regionale.

Însă, potrivit TASS, Steven Seagal nu ar putea să candideze pentru a conduce acest ținut, deoarece legislația electorală din regiunea Primorie și legile federale din Rusia blochează accesul persoanelor care au cetățenie străină la funcția de guvernator.

Actorul este cetățean american și a primit, de asemenea, cetățenia sârbă în ianuarie 2016.

Steven Seagal a primit pașaportul rusesc în noiembrie 2016 chiar de la președintele rus Vladimir Putin, care l-a numit ulterior trimis special al Federației Ruse la ONU pentru legăturile umanitare ruso-americane. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău