Stela Popescu la „Întâlnirile TVR MOLDOVA” - un proiect dedicat artiștilor de pe ambele maluri ale Prutului

  • 07 Decembrie 2016 17:35
Stela Popescu la „Întâlnirile TVR MOLDOVA” - un proiect dedicat artiștilor de pe ambele maluri ale Prutului

Luni, 12 decembrie 2016, ora 18.00, va avea loc cea de-a doua ediție a proiectului „Întâlnirile TVR MOLDOVA”, eveniment menit să realizeze un pas pe drumul cunoașterii reciproce prin artă, al regăsirii și împărtășirii valorilor și viziunilor culturale.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalitățile de referință ale culturii spațiului românesc vor veni în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuții de suflet în scena teatrului „Satiricus – I.L. Caragiale”.

Invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” este legendara actriță de teatru, film și televiziune, deținătoarea Ordinului Național ”Steaua României” în grad de cavaler și a titlului  ”Artist al Poporului” în Republica Moldova, STELA POPESCU.

Evenimentul se va desfășura pe data de 12 decembrie, la ora 18.00, în incinta teatrului “Satiricus - I.L. Caragiale”.

Despre Stela Popescu:

Stela Popescu este Doamna Teatrului de Revistă din România, actriță de teatru, film și televiziune. A realizat cupluri celebre alături de actorii Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel. Este de origine basarabeană. În 1940 tatăl ei a fost deportat în Siberia și, împreună cu mama, viitoarea artistă se refugiază în România, la Brașov.

La 80 de ani, Stela Popescu are în palmares mii de spectacole de teatru, zeci de filme și o contribuție iminentă la dezvoltarea teatrului radiofonic românesc.

Stela Popescu a primit Ordinului național „Steaua României” în grad de cavaler pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale.

Este și deținătoarea titlului onorific „Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău