Steinmeier avertizează Marea Britanie să nu întârzie negocierile pentru Brexit

  • 04 Noiembrie 2016 16:54
Steinmeier avertizează Marea Britanie să nu întârzie negocierile pentru Brexit

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a atenționat vineri Marea Britanie să nu întârzie negocierile referitoare la Brexit, după ce Înalta Curte de la Londra a decis joi că guvernul are nevoie de aprobarea parlamentului pentru a declanșa procedura de ieșire din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

'Trebuie să ne asigurăm că negocierile vor începe rapid chiar dacă Înalta Curte a decis în această săptămână că trebuie consultat parlamentul britanic. O amânare suplimentară nu este în interesul nimănui', a subliniat Steinmeier, după întâlnirea avută la Berlin cu omologul său britanic, Boris Johnson.

La rândul său, acesta a declarat că nu crede că decizia Înaltei Curți va afecta calendarul anunțat de guvern. Acesta prevede activarea până la sfârșitul lui martie 2017 a Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care declanșează procedurile de ieșire a țării din UE.

Brexit-ul ar putea fi o situație din care să câștige atât Marea Britanie, cât și Uniunea Europeană, a mai spus Boris Johnson.

Acesta s-a aflat vineri în prima sa vizită oficială în Germania, unde a avut programate discuții cu șeful diplomației de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, și cu Peter Altmaier, ministrul pentru Cancelaria federală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău