Ștefan Mușoiu: România susține R. Moldova pe drumul ireversibil către ocuparea locului printre membrii UE

  • 22 Octombrie 19:12
Ștefan Mușoiu: România susține R. Moldova pe drumul ireversibil către ocuparea locului printre membrii UE

România susține Republica Moldova pe drumul "ireversibil" pentru ocuparea locului printre membrii Uniunii Europene, a declarat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ștefan Mușoiu din Parlamentul României, care se află, cu o delegație, într-o vizită de lucru la Chișinău.

"Vizita reprezintă o oportunitate de a reconfirma relația specială dintre țările noastre, precum și de a asigura pe omologii moldoveni de întreaga deschidere și susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor din Republica Moldova", a afirmat Mușoiu, conform unui comunicat al Camerei Deputaților transmis vineri, citat de Agerpres.

El a subliniat importanța cooperării interparlamentare, în special la nivelul comisiilor de specialitate, "ca instrument esențial în transferul de expertiză și bune practici în sfera afacerilor europene".

Din delegația Comisiei pentru afaceri europene, se află de joi până sâmbătă la Chișinău, fac parte deputații Ana-Maria Cătăuță, Nicolae Georgescu și Silviu Nicu Macovei. La întrevederi a participat și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Oficialii români au participat la ședința plenară a Parlamentului de la Chișinău, au avut convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița, cu vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Mihail Popșoi.

Programul vizitei a inclus și o ședință comună cu omologii din Comisia pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova.

Cu acest prilej, Ștefan Mușoiu a reafirmat sprijinul ferm și consecvent al României pentru programul amplu de reforme necesar parcursului european al Republicii Moldova.

"Salutăm opțiunea pentru valorile europene, pe care și noi le susținem. Doar prin acestea se poate consolida statul democratic și îmbunătăți viața cetățenilor moldoveni, care doresc progrese rapide legate de creșterea nivelului bunăstării, stabilitate politică, modernizarea societății și a statului", a transmis Mușoiu, conform comunicatului.

Discuțiile au vizat cooperarea pe toate palierele, proiectele comune de interes strategic, creșterea rezilienței în fața provocărilor actuale și viitoare și impulsionarea conectării Republicii Moldova la spațiul european, mai arată sursa citată.

"Cooperarea noastră este însă orientată spre viitor. Vă susținem și ne dorim ca Republica Moldova să reușească să parcurgă drumul ireversibil către ocuparea locului printre membrii Uniunii Europene, alături de România", a evidențiat Ștefan Mușoiu, potrivit comunicatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
4,64
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
4
Fri
10
Sat
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău