Ștefan Gligor, despre o eventuală coaliție a dreptei cu Renato Usatîi: Trebuie de încercat

  • 21 Mai 2021 09:28
Ștefan Gligor, despre o eventuală coaliție a dreptei cu Renato Usatîi: Trebuie de încercat

Liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, se arată sceptic că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va obține o majoritate parlamentară după alegerile din 11 iulie. Potrivit lui Gligor, electoratul din Republica Moldova este mult prea divizat pentru ca vreo formațiune să mai poată guverna singură. Gligor spune că dacă va exista certitudine că formațiunea lui Renato Usatîi își dorește reformarea justiției, atunci PAS ar putea face o alianță postelectorală cu această entitate politică, notează IPN.

„Marea mea îngrijoare este că PAS nu va reuși să obțină de unul singur majoritatea: există centrul eșichierului, câteva zeci de procente pentru care nu a fost formulată o ofertă credibilă, și drept rezultat, chiar dacă PAS va obține multe voturi, nu va reuși să schimbe nimic. Nu poți lua, într-o țară cu un electorat atât de diferit, o majoritate parlamentară”, a spus Ștefan Gligor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Gligor nu exclude o alianță dintre forțele de dreapta în viitorul Parlament și formațiunea condusă de Renato Usatîi. Potrivit liderului partidului Schimbării, dacă se va ajunge la un consens privind reformarea justiției, atunci o alianță cu formațiunea lui Renato Usatîi ar fi posibilă.

„Dacă acești oameni nu-și doresc conservarea acestei stări de degradare și tolerarea faptului că Republica Moldova este o mare operațiune de contrabandă, dacă Renato Usatîi vrea să facă într-adevăr ceea ce declară și nu spune anumite lucruri doar pentru a obține raiting, da, trebuie de încercat”, a mai spus Ștefan Gligor.

Cât privește participarea Partidului Schimbării la alegeri, Gligor a declarat că formațiunea sa va depune dosarul la CEC, dar nu exclude faptul că partidul s-ar putea retrage din cursă.

Partidul Schimbării, condus de Ștefan Gligor, a fost înregistrat oficial în martie 2021. Până în prezent, 8 entități politice și-au depus dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în calitate de concurenți electorali.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău