Steagul roșu, arborat în Iran pentru prima dată deasupra unei moschei. În tradiția șiită înseamnă apel la răzbunare

  • 05 Ianuarie 2020 13:00
Steagul roșu, arborat în Iran pentru prima dată deasupra unei moschei. În tradiția șiită înseamnă apel la răzbunare

Iranul sugerează că se pregătește de un „război sângeros”, după ce Qasem Soleimani, liderul Forței Quds, a murit în urma unui atac cu dronă al Statelor Unite ale Americii.

Iranienii au dat un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roșu deasupra unei moschei considerate loc sacru.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din orașul Qom, un loc considerat sacru și sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, potrivitfoxnews.com, citat de Digi24.

Steagurile roșii din tradiția șiită simbolizează sângele vărsat pe nedrept și servesc ca un apel pentru a răzbuna o persoană ucisă, scrie The Sun.

Steagurile roșii au fost arborate și la manifestații din Teheran, potrivit  Daily Mail .

CNBC scrie că steagul roșu a fost ridicat în Qom, al șaptelea oraș ca mărime din Iran.

Sâmbătă seară, o rachetă a căzut în interiorul zonei puternice fortificate a Bagdadului, în apropierea Ambasadei SUA, cea de-a doua a lovit cartierul Jadriya din apropiere și alte două au fost lansate asupra bazei aerene din Balad, la nord de oraș, dar nimeni nu a fost ucis, a informat armata irakiană. Până acum, atacul nu a fost revendicat.

Reacția lui Donald Trump

Trump a scris că Iranul „vorbește cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ținte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că Statele Unite au "în vizor 52 de obiective iraniene” și că unele sunt „la un nivel foarte înalt și importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid și foarte rău”.

„SUA nu mai doresc amenințări!”, A spus Trump, adăugând că cele 52 de ținte reprezintă cei 52 de americani care au fost ținuți ostatici în Iran după ce au fost capturați din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău