Steag rusesc, atârnat pe catedrala din Salisbury, la un an de la atacul cu Noviciok

  • 18 Februarie 2019 08:45
Steag rusesc, atârnat pe catedrala din Salisbury, la un an de la atacul cu Noviciok

Un enorm steag rusesc a fost atârnat pe o schelă la catedrala din Salisbury duminică, 17 februarie, după aproape un an de la atacul cu agent neurotoxic Noviciok în acest oraș din Marea Britanie, atac imputat de Londra Rusiei, informează agenția britanică Press Association (PA), citată de dpa.

Fostul spion dublu rus Serghei Skripal și fiica sa Iulia au fost otrăviți cu Noviciok la Salisbury, în sudul Angliei, la începutul lunii martie 2018.

Cei doi ruși suspecți identificați de Marea Britanie în acest caz au afirmat într-un interviu pentru postul de televiziune RT că au călătorit ca simpli turiști la Salisbury pentru a vizita "faimoasa catedrală" și faimosul ei "turn de 123 de metri".

Un consilier local a condamnat incidentul cu steag rusesc. "Localnicii vor fi pur și simplu foarte supărați, este ca o pălmuță peste obraz", a declarat Jo Broom pentru PA.

Steagul a fost deja înlăturat.

"A fost un lucru remarcabil de stupid și atrage atenția asupra enormei tragedii a persoanelor implicate și a prejudiciilor aduse orașului de atacurile cu agent neurotoxic din Salisbury anul trecut", a spus Nicholas Papadopulos, reprezentantul catedralei.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru PA că incidentul nu este de "competența poliției pentru moment".

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău