Statutul juridic al regiunii transnistrene ar putea fi discutat la Lvov

  • 06 Februarie 2013 08:51
Statutul juridic al regiunii transnistrene ar putea fi discutat la Lvov

Prima rundă din acest an a negocierilor oficiale în formatul 5+2 se va desfășura pe 18-20 februarie, la Lvov Ucraina.

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a declarat pentru Info-Prim Neo că, în primul rând, se va discuta libertatea circulației cetățenilor și a mărfurilor, inclusiv pe la podul de la Gura Bâcului.

De asemenea, la Lvov se va discuta și despre apropierea societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului, despre respectarea drepturilor omului, inclusiv problema celor opt școli cu predare în limba română.

Chișinăul va insista să fie puse în discuție și aspecte politice, instituționale și de securitate ale soluționării conflictului care, de fapt, înseamnă elaborarea statutului juridic special al regiunii transnistrene ca parte componentă a Republicii Moldova”, a afirmat vicepremierul, Eugen Carpov.

Reprezentantul Special al OSCE pentru conflicte prelungite, Ambasadorul Andrii Deșița sosește, miercuri, 6 februarie, la Chișinău. El va avea o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Eugen Carpov iar mâine, oficialul va pleca la Tiraspol unde se va întâlni cu liderul transnistrean, Evghenii Șevciuk, și va asista la o întâlnire a grupului de lucru pentru transport și infrastructura drumurilor.

În 2013, Ucraina deține președinția OSCE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău