Statul-major rus asigură NATO că exercițiul militar Zapad are caracter defensiv

  • 08 Septembrie 2017 09:07
Statul-major rus asigură NATO că exercițiul militar Zapad are caracter defensiv

Șeful statului-major al forțelor ruse, generalul Valeri Gherasimov, l-a asigurat joi, 7 septembrie, pe șeful comitetului militar al NATO, generalul Petr Pavel, că exercițiul militar Zapad, organizat de Rusia și Belarus în perioada 14-20 septembrie, are caracter defensiv și a fost planificat de multă vreme, a informat ministerul apărării de la Moscova, citat de Agerpres.

Cei doi generali s-au întâlnit la Baku, iar ulterior NATO a dat publicității un comunicat în care nu dă detalii despre dialogul purtat, ci arată doar că acesta "demonstrează interesul reciproc clar pentru păstrarea canalelor de comunicare militare" între alianța nord-atlantică și Rusia.

Rusia a anunțat că la manevrele din Belarus și din enclava rusă Kaliningrad vor participa aproape 13.000 de militari din cele două țări, ceea ce a provocat îngrijorare în special în Polonia și Lituania. Estonia și Lituania susțin însă că efectivele reale vor fi de aproximativ 100.000, iar ministrul german de externe, Ursula von der Leyen, a menționat joi același număr.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău