Statul scoate la vânzare bunuri în valoare de 1 miliard de lei

  • 06 Martie 2014 14:52
Statul scoate la vânzare bunuri în valoare de 1 miliard de lei

Agenția Proprietății Publice expune la privatizare, în trei etape, bunuri proprietate publică de stat, cu un preț inițial total de vânzare de aproximativ un miliard de lei.

Printre bunurile propuse spre privatizare în primă etapă, până pe 4 aprilie, se numără cinematografele din raioanele Fălești, Glodeni și Leova și uzina de bijuterii din Chișinău, ”Giuvaer”. 

Potrivit directorului Agenției Proprietății Publice, Valeriu Triboi, această întreprindere, cu datorii la stat și agenți economici de 17 milioane de lei, a fost expusă de câteva ori la privatizare comercială, fără să fie solicitată. De data aceasta a fost propusă pentru licitație investițională.  Până pe 4 aprilie se va desfășura licitația și pentru două societăți pe acțiuni și 21 de întreprinderi de stat. Printre acestea - Combinatul Poligrafic, Hotelul Zarea și Sanatoriul ”Sănătate” din  Ucraina.

Audio: Directorul Agenției Proprietății Publice, Valeriu Triboi. 

Potrivit lui Valeriu Triboi bunurile au fost expuse la privatizare pentru atrage investiții în Republica Moldova.

Ultima licitație a fost desfășurată de Agenția Proprietății Publice în noiembrie anul trecut. Din cele 39 de proprietăți expuse atunci, au fost vândute 4, pentru o sumă totală de aproximativ 120 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău