Statul scoate din nou la vânzare mai multe bunuri. Prețul acțiunilor deținute la două companii importante

  • 12 Octombrie 2018 13:26
Statul scoate din nou la vânzare mai multe bunuri. Prețul acțiunilor deținute la două companii importante

Cea de-a doua rundă din acest an de privatizare a proprietăților statului a demarat astăzi.

Agenția Proprietății Publice (APP) a scos la vânzare bunuri proprietate publică în valoare totală de peste 1 miliard de le, calculată la prețul inițial.

Potrivit agenției INFOTAG, în cadrul rundei, care va dura până la 23 noiembrie, vor fi organizate mai multe concursuri și licitații. În special, în perioada 19-23 noiembrie, la licitația de la Bursa de Valori vor fi scoase pachetele de acțiuni ale statului în 16 societăți pe acțiuni, în general, în întreprinderi raionale de reparație a drumurilor, care au fost scoase la licitație și în septembrie. În același timp, din listă au fost scoase companii mari precum Combinatul de vinuri și divinuri "Barza Albă" din Bălți și Combinatul de tutun din Chișinău "Tutun-CTC". 

Până pe 15 noiembrie pot fi depuse cereri de participare la concursul comercial pentru privatizarea a 10 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), inclusiv Fabrica de sticlă din Chișinău (prețul inițial de 231,6 milioane lei) și Combinatul poligrafic din Chișinău (124,2 milioane de lei).

În același timp, pentru prima dată la concursul comercial au fost scoase la vânzare pachetele de acțiuni de stat ale "Barza Albă" și "Tutun-CTC" la prețul de 329,4 milioane de lei și, respectiv, 167,5 milioane de lei. 

La o altă licitație, a fost scos Institutul de Proiectări de Stat "Iprocom", editura "Lumina", tipografia Academiei de Științe, mai multe centre de recreere, inclusiv în Ucraina, precum și un șir de bunuri imobiliare.

În primul semestru, veniturile bugetului de stat din privatizare au constituit 32,82 mil. lei ($1,9 mil.), ceea ce este aproape de patru ori mai puțin față de perioada similar a anului trecut. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău