Statul nu trebuia să cedeze pachetul majoritar la BEM (Timpul)

  • 08 Octombrie 2013 10:00
Statul nu trebuia să cedeze pachetul majoritar la BEM (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 8 OCTOMBRIE

 

Vinul ca simbol și tragedie națională – un articol semnat Igor Cașu în Adevărul. Istoricul amintește că odată cu venirea „fraților“ ruși din Est, vinul nu se mai bea cu păhăruțul, ci cu paharul mare și nu se mai savurează, ci se dă peste cap, aidoma votcii. Homo Soveticus este un consumator înveterat și disperat al băuturilor spirtoase, mai ales al celor tari. Autorul se întreabă dacă s-a schimbat ceva în acest sens după 1991 încoace? În același timp istoricul observă că, deși de ani de zile avem o sărbătoare a vinului, se rostesc elogii la adresa „băuturii naționale“ și a „truditorilor“, dar autoritățile nu se prea rupe în cot să-i ajute pe țăranii care vând anul acesta struguri la un preț mizer.

Germania insistă ca România să semneze tratatul de frontieră cu Republica Moldova, titrează Adevărul. Aflat la București, Philipp Missfelder, președintele organizației de tineret a CDU, partidul Angelei Merkel, a transmis câteva mesaje-cheie liderilor politici români. Tratatul de frontieră cu Republica Moldova este unul dintre punctele sensibile pe care le-a readus în discuție. Germania și-a manifestat poziția categorică, la numai câteva zile după anunțul președintelui Traian Băsescu că nu va semna tratatul.

Banca Mondiala critică decizia guvernului: "Statul nu trebuia să cedeze pachetul majoritar la BEM", titrează Timpul. Experții de la Banca Mondială afirma că au recomandat guvernului de la Chișinău sa participe la capitalizarea instituției și sa nu o cedeze. La rândul lor autoritățile spun că la moment aceasta a fost cea mai buna soluție.

Timpul mai titrează că deputatul Ion Butmalai, așa-zisul rebel din PLDM, s-ar pregătisă părăsească partidul și să-și “oficializeze” relația cu frații Țopa și Mocanu. 

Ziarul Național notează că un proiect de lege prevede transferarea atribuțiilor fostului Centru pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției către Inspecția Financiară din subordinea Ministerului Finanțelor. Proiectul prevede modificarea mai multor acte legislative pentru ca Inspecția Financiară să poată efectua revizii sau controale financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău