Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat situația operativă de pe linia frontului, în dimineața zilei de 23 mai

  • 23 Mai 2022 12:45
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat situația operativă de pe linia frontului, în dimineața zilei de 23 mai

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat care este situația operativă de pe linia frontului, la începutul celei de-a 89-a zile de ostilități și a invaziei de proporții a Federației Ruse. Inamicul continuă să lanseze rachete și atacuri aeriene. În același timp, se remarcă o reducere a intensității ostilităților pe linia frontului din Avdeevka, Kurahovsk, Novopavlovsk și Zaporijjie, relatează Agenția de presă RBC-Ucraina cu referire la datele Statului Major.

Inamicul încearcă să se regrupeze și să obțină sprijin pe liniile deja ocupate, bombardând pozițiile Forțelor ucrainene de Apărare. Invadatorii au efectuat atacuri aeriene asupra infrastructurii civile din zonele așezărilor Avdeevka, Novoselivka Druha, Novomihailovsk și Nikolskoie.
Pe linia forntului Volin și Polessia, forțele armate ale Republicii Belarus efectuează intens operațiuni de recunoaștere, unități suplimentare de trupe ruse fiind desfășurate în zonele de frontieră ale regiunii Gomel, din Belarus. Amenințarea cu lansarea de rachete și atacuri aeriene de pe teritoriul Belarus se menține în continuare pe linia frontului Seversk, unde situația nu a suferit modificări semnificative. Cu ajutorul subunităților ruse ale Districtului Militar Vestic, Corpului 11 Armată ale Flotei Baltice, Districtelor Militare Estic și Central, inamicul se pregătește să reia ofensiva în direcția Slaviansk. Invadatorii ruși au încercat să efectueze acțiuni ofensive în zona așezării Dovhenke. Această ofensivă a fost respinsă de unitățile Forțelor ucrainene de Apărare, inamicul a suferit pierderi și s-a retras.
Pe linia frontului Donețk, inamicul nu renunță la tentuvele de a rupe apărarea trupelor noastre și de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Luhansk. Pe linia frontului Limanske, inamicul nu a condus ostilități active. Invadatorii au lansat atacuri asupra infrastructurii din zonele Limanske, Ozernoe și Dubrava.

Pe linia forntului Sieverodonețk, inamicul și-a concentrat eforturile în direcția localității Sieverodonețk. Rușii au lansat un asalt în zona Toșkivka.
Pe linia frontului Bahmut, cu sprijinul artileriei, inamicul a lansat atacuri în Oleksandropil. Potrivit rezultatelor înfrângerii suferite de ruși, din cauza atacurilor de artilerie ale Forțelor ucrainene de Apărare, ei au suferit pierderi și s-au retras. Rușii au condus ofensiva în zonele Lipove și Tripillia, dar nu au avut succes.
Pe linia frontului Iujnobuhsk, inamicul nu a efectuat ostilități intense. El își concentrează principalele eforturi pe menținerea pozițiilor ocupate, efectuarea de activități de recunoaștere și de măsuri pentru echiparea inginerească a pozițiilor. Forțele Armate ruse au lansat atacuri asupra pozițiilor Forțelor ucrainene de Apărare din artileria cu tunuri și rachete.
Pe linia frontului Basarabia, pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, nu se înregistrează mișcări semnificative de personal rusesc și nici de tehnică militară.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău