Statul Islamic revendică atacul asupra unui contingent al armatei din Niger, soldat marți cu 28 de morți

  • 16 Mai 2019 17:54
Statul Islamic revendică atacul asupra unui contingent al armatei din Niger, soldat marți cu 28 de morți

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat joi atacul de marți asupra unui contingent al armatei din Niger din apropiere cu frontiera statului Mali, a anunțat agenția de știri a SI, Amaq, fără a furniza însă probe în acest sens, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Bilanțul atacului de marți asupra armatei din Niger a urcat joi la 28 de morți, după ce miercuri guvernul anunțase moartea a 17 soldați, în timp ce alți 11 erau dați dispăruți.

Ambuscada de marți s-a produs într-o regiune din apropierea orașului Tongo Tongo, unde combatanți dintr-o organizație afiliată Statului Islamic au ucis patru militari americani din forțele speciale și patru soldați din Niger într-un alt atac, în octombrie 2017.

În pofida mai multor ani de desfășurări substanțiale de trupe franceze, americane și ale ONU, regiunea Sahel din Africa rămâne un butoi de pulbere, cu combatanți islamiști, miliții etnice și rețele criminale.

Zonele de frontieră unde se întâlnesc Niger, Burkina Faso și Mali sunt în mod special periculoase, iar violențele s-au intensificat în regiune. Oameni înarmați suspectați că ar fi islamiști au ucis cel puțin zece persoane într-un atac asupra unor biserici din statul vecin Burkina Faso în această săptămână.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău