Statul Islamic formulează amenințări suplimentare

  • 29 Martie 2016 17:11
Statul Islamic formulează amenințări suplimentare

Gruparea islamistă Stat Islamic formulează, într-o nouă postare video de propagandă, amenințări suplimentare după atentatele sinucigașe comise pe 22 martie la Bruxelles și soldate cu cel puțin 35 de morți și peste 300 de răniți, potrivit ediției de astăzi  a cotidianului belgian La Derniere Heure.După proiectarea mai multor fragmente video din media despre atentatele de la…

Gruparea islamistă Stat Islamic formulează, într-o nouă postare video de propagandă, amenințări suplimentare după atentatele sinucigașe comise pe 22 martie la Bruxelles și soldate cu cel puțin 35 de morți și peste 300 de răniți, potrivit ediției de astăzi  a cotidianului belgian La Derniere Heure.

După proiectarea mai multor fragmente video din media despre atentatele de la Bruxelles, în această nouă înregistrare apar trei luptători înarmați și mascați. Unul dintre ei, purtând o centură cu explozibili, se adresează în limba franceză și susține că este vorba despre 'un mesaj către poporul cruciat american, european sau rus'.

În acest film de propagandă sunt difuzate noi imagini, provenite din media, cu aeroportul Zaventem și stația de metrou Maelbeek, în timp ce o voce din off spune în limba arabă, cu subtitrări în franceză, că 'nu Statul Islamic a început să lupte împotriva voastră, voi ne-ați agresat primii'.

'Veți plăti prețul atunci când campania actuală de cruciadă se va frânge și noi vă vom ataca în inima teritoriilor voastre. După aceasta, nu veți mai agresa pe nimeni', amenință jihadistul.

Filmul a fost raportat de expertul în jihad Pieter Vanostaeyen, care a numărat pe blogul său cinci înregistrări video similare după atentatele din capitala belgiană, menționează publicația citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău