Stația de tratare a apei din Cahul, modernizată pe banii Guvernului german

  • 19 Octombrie 2016 20:03
Stația de tratare a apei din Cahul, modernizată pe banii Guvernului german

Stația de tratare a apei din orașul Cahul, cu o capacitate de 17,4 mii de metri cubi pe zi, a fost renovată capital datorită unei finanțări de peste 10 milioane de lei care a venit din partea Guvernului Germaniei.

 Aceasta este prima intervenție de modernizare a stației după darea în exploatare în anul 1970, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Stația de tratare a apei din orașul Cahul asigură tratarea apelor uzate colectate din râul Prut și aprovizionarea cu apă potabilă a circa 40 de mii de locuitori ai orașului. Directorul ADR Sud, Maria Culeșov, a ținut să sublinieze importanța proiectului finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul GIZ și a menționat că astfel de proiecte, care se adresează direct cetățenilor și care au ca obiectiv major de a face viața oamenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud mai bună și mai ușoară, vor asigura creșterea prosperității atât a comunităților beneficiare ale acestui proiect, cât dezvoltarea socio-economică a întregului raion.

Obiectivul de investiție - Stația de tratare a apei potabile din orașul Cahul - este promovat și finalizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în cadrul programului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău