Statele Unite vor anunța vineri un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari. Ucrainenii vor primi rachete pentru lansatoarele HIMARS și vehicule blindate

  • 03 Martie 2023 08:17
Statele Unite vor anunța vineri un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari. Ucrainenii vor primi rachete pentru lansatoarele HIMARS și vehicule blindate

Statele Unite vor anunța vineri un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari, și care constă în principal în muniție, au declarat doi oficiali și o persoană familiară cu subiectul, informează Reuters, citată de Agerpres.

Asistența pentru Ucraina este de așteptat să fie un subiect major în cadrul întâlnirii dintre președintele Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz care va avea loc vineri, la Casa Albă, scrie G4Media.

Conform surselor citate de Reuters, este de așteptat ca acest pachet să conțină mai multe rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS) pentru lansatoarele HIMARS, muniție pentru vehiculele de luptă Bradley, precum și vehicule blindate de aruncare a podurilor.

Echipamentele vor fi finanțate prin recurgerea la Autoritatea prezidențială de tragere (PDA), prin care liderul de la Casa Albă poate autoriza transferul de articole și servicii din stocurile SUA fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o situație de urgență.

Adresându-se reporterilor joi, în cadrul unui briefing, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, nu a menționat valoarea noului pachet de asistență militară, spunând că mai multe detalii vor fi comunicate în curând.

Întrebat dacă potențiale sancțiuni împotriva Chinei ar urma să fie un subiect pe agenda discuțiilor dintre președintele Biden și cancelarul Scholz, Kirby a răspuns:”Cu siguranță m-aș aștepta ca subiectul sprijinului unei terțe părți pentru Rusia să apară în contextul discuțiilor despre situația actuală din Ucraina”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău