Statele Unite testează transferul rapid de militari în Europa, pentru contracararea Rusiei

  • 21 Martie 2019 18:20
Statele Unite testează transferul rapid de militari în Europa, pentru contracararea Rusiei

Statele Unite au inițiat joi, prin transferul a peste 300 de militari în Germania, o serie de teste privind noua strategie de mobilizare rapidă a trupelor în Europa în scopul suplimentării efectivelor pentru descurajarea unei posibile agresiuni a Rusiei.

Peste 300 de militari americani de la Baza "Fort Bliss" din Texas au sosit joi în Germania. În total, săptămâna aceasta, în Germania și Polonia vor fi transferați 1.500 de militari americani, care vor participa la exerciții comune cu trupele din aceste țări, informează agenția Associated Press.

Tancuri Abrams, vehicule blindate Bradley și alte echipamente militare americane au fost trimise în Olanda, urmând să ajungă în Germania și Polonia.

În Germania, militarii au fost întâmpinați de ambasadorul Richard Grenell, de generalul american John L. Gronski și de generalul german Carsten Breuer.

"Scopul misiunii se referă la capacitatea de reacție, la intensificarea capacității de reacție și la interoperabilitatea cu aliați din cadrul NATO precum Germania și Polonia, doi aliați esențiali în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord", a declarat generalul american John L. Gronski.

În urma anexării regiunii ucrainene Crimeea în 2014, Statele Unite au intensificat activitățile militare în Europa, în coordonare cu aliații din cadrul NATO. Strategia include staționarea de batalioane multinaționale în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, sub comandamentul Marii Britanii, Canadei, Germanei și Statelor Unite.

În plus, în cadrul "inițiativei privind capacitatea de reacție", Alianța Nord-Atlantică elaborează planuri pentru transferul a câte 30 de unități terestre, aeriene și navale în 30 de zile pentru suplimentarea efectivelor în situații de conflict. În plus, NATO a anunțat înființarea a două comandamente militare - în Norfolk (Virginia) și în Ulm (Germania) - pentru eficientizarea transferului efectivelor militare peste Atlantic în Europa în situații de criză.

"Abilitatea noastră de a suplimenta rapid efectivele de luptă în zonele operaționale este esențială pentru proiectarea imediată a forțelor pentru susținerea Alianței Nord-Atlantice", a comunicat Comandamentul european al armatei SUA.

sursa: mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău