Statele Unite susțin inițiativa Parlamentului European de a numi un reprezentant special pentru Crimeea și Donbas

  • 27 Octombrie 2018 18:58
Statele Unite susțin inițiativa Parlamentului European de a numi un reprezentant special pentru Crimeea și Donbas

Reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, sprijină inițiativa Parlamentului European de a numi un reprezentant special al Uniunii Europene pentru Donbas și Crimeea.

"Cred că este o idee minunată. M-am întâlnit cu membrii Parlamentului European acum două săptămâni și i-am îndemnat să continue să mețină Donbasul și Crimeea în centrul atenției lor", a afirmat Volker, exprimându-și disponibilitatea de a colabora în acest sens, în cazul numirii unui reprezentant special al UE.

În opinia diplomatului american, "Donbas nu trebuie uitat".

"Oamenii de acolo suferă zilnic, din cauza unei grave crize umanitare, războiul continuă, zona nu este sigură, oamenii încă mor. Prin urmare, nu trebuie să permitem ca toate acestea să dispară din conștiința publică. Este foarte important să ne concentrăm atenția asupra acestor probleme" - a remarcat Kurt Volker. Reprezentantul special al SUA a adăugat că va vizita din nou Ucraina, în luna noiembrie a acestui an.

Parlamentul European a adoptat, pe 25 octombrie, o rezoluție în care face apel la UE să numească un reprezentant special pentru Crimeea și Donbas, amintește Rador.

În opinia deputaților europeni, "ar fi oportună numirea unui reprezentant special al UE pentru Crimeea și Donbas, a cărui responsabilitate să se extindă și asupra Mării Azov".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău