Statele Unite se pregătesc să impună sancțiuni împotriva lui Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia

  • 14 Decembrie 2022 19:59
Statele Unite se pregătesc să impună sancțiuni împotriva lui Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia

Statele Unite se pregătesc să îi impună sancțiuni lui Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, dar nu ar urma să sancționeze Nornickel, compania unde este acționar majoritar, a relatat miercuri Wall Street Journal, citând oficiali americani, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca acțiunea, care ar putea avea loc chiar joi, să includă sancțiuni împotriva lui Potanin, a soției sale Ekaterina Potanina, asupra unui iaht pe care îl deține și asupra unora dintre companiile sale financiare, potrivit ziarului, scrie G4Media.

Potanin este un acționar majoritar al MMC Norilsk Nickel PJSC sau Nornickel, care nu va fi sancționată, conform raportului.

Nornickel, primul producător mondial de paladiu și nichel rafinat, a fost unul dintre cele mai mari „premii” în cadrul împărțirii post-sovietice a industriei rusești în anii 1990.

Interros, un holding de investiții controlat de Potanin, și Rosbank, pe care Interros a cumpărat-o de la Societe Generale SA la începutul acestui an, vor fi incluse pe lista de sancțiuni, potrivit ziarului.

Statele Unite și aliații săi au impus mai multe runde de sancțiuni împotriva Moscovei de la invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău