Statele Unite oferă burse pentru tinerii din R. Moldova

  • 22 Decembrie 2015 13:10
Statele Unite oferă burse pentru tinerii din R. Moldova

Tinerii din Moldova pot aplica pentru burse în universitățile de top din Statele Unite ale Americii, prin programul MBA SEED Grant al Fondului WNISEF.

Programul  prevede acordarea ajutorului financiar pentru studii absolvenților universităților din Moldova și Ucraina.

MBA SEED Grant este un program conceput special pentru a oferi ajutor financiar persoanelor cu aptitudini de lider, iar cei care sunt admiși la studii în SUA se angajează să revină în țara lor de origine, după obținerea diplomei, și să-și investească acolo talentele. „Tinerii trebuie să aplice la una din aceste 50 de universități din SUA, care acoperă mai multe domenii. Totodată, trebuie să se pregătească de toate examenele necesare pentru a fi admiși în aceste instituții superioare de învățământ. Fondul este pregătit să facă această investiție împreună cu tinerii care vor participa la acest program”, a menționat Roman Tychkivskyy, coordonatorul programului, în cadrul unei conferințe de presă al IPN.

Programul acoperă până la 100% din costurile de studii. Cheltuielile legate de cazare, transport spre și dinspre SUA și cele de pe teritoriul statului vor fi acoperite de către bursieri. Una dintre condiții este ca aplicanți să fie absolvenți ai universităților pentru, că programul este un program de masterat.

Formularul de solicitare a grantului de studii poate fi depus imediat după primirea notificării care confirmă admiterea la universitate. Procedura de depunere a candidaturii constă din trei etape: completarea formularului de solicitare a grantului în regim online și depunerea documentelor, înmânarea documentelor și susținerea probei interviu și examinarea dosarelor și anunțarea rezultatelor de către Comitetul SEED Grant. Formularul de solicitare se depune prin intermediul paginii web www.seedgrant.md. Termenul-limită de depunere a formularului este de 75 de zile înainte de începerea programului de studii.

Programul este finanțat de guvernul american, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Acesta va costa aproximativ 4,5 milioane dolari, bani care vor fi alocați în domeniul educației din Republica Moldova și Ucraina, în perioada 2016-2017. În total, 40 cei mai buni studenți din Moldova și Ucraina, vor beneficia de studii în bază de burse în cele mai bune școli de business din SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău