Statele Unite mențin vizele pentru cetățenii români

  • 10 Aprilie 2016 11:28
Statele Unite mențin vizele pentru cetățenii români

Statele Unite nu vor suspenda vizele pentru cetățenii celor cinci țări membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, care nu fac parte din programul Visa Weaver, până când acestea nu vor îndeplini standardele de securitate și administrative, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, Mark Toner.Washingtonul își va menține această…

Statele Unite nu vor suspenda vizele pentru cetățenii celor cinci țări membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, care nu fac parte din programul Visa Weaver, până când acestea nu vor îndeplini standardele de securitate și administrative, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, Mark Toner.

Washingtonul își va menține această decizie chiar dacă Uniunea Europeană ia în calcul, ca măsură de reciprocitate, introducerea de vize pentru accesul cetățenilor americani în spațiul comunitar. Corespondentul nostru la Washington, Doina Saiciuc, are detalii.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, a explicat în conferința de presă de ieri după-amiază.

”Am menținut un dialog deschis cu Uniunea Europeană, ca și cu oficialii statelor membre ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a călători în SUA. Acestea sunt, le pot numi: Bulgaria, Croația, Cipru, Polonia și România.

În mod fundamental, ele nu au îndeplinit cerințele programului Visa Weaver, nu au îndeplinit cerințele legale și lucrăm cu ele și cu Uniunea Europeană în legătură cu modul în care pot lua măsuri pentru a le îndeplini. Sunt cerințe stabilite prin lege. Ele trebuie tratate caz cu caz, pe baze bilaterale.

Încercăm să transmitem acestor țări că suntem mai mult decât doritori să lucrăm proactiv cu ele, pentru a le ajuta să rezolve unele dintre problemele care împiedică obținerea călătoriilor fără viză în SUA, cum sunt fraudele privind vizele non-imigrare, ratele de refuz ale sistemului de imigrare, toate acestea pot fi rezolvate.

Multe țări care au avut probleme le-au depășit și au obținut Visa Weaver”, a declarat Mark Toner.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău