Statele Unite îndeamnă Israelul să abordeze urgent „condițiile catastrofale” din Gaza

  • 10 Octombrie 20:00
Statele Unite îndeamnă Israelul să abordeze urgent „condițiile catastrofale” din Gaza

Israelul trebuie să abordeze urgent „condițiile catastrofale” din Gaza, a declarat ieri, 9 octombrie, trimisul SUA la Organizația Națiunilor Unite, avertizând că „acțiunile guvernului israelian de a limita livrarea de ajutoare” vor intensifica suferința, relatează CNN, citat de G4media.

Deși prezise cu luni în urmă, condițiile dezastruoase din enclavă nu au fost încă abordate, a declarat ambasadoarea SUA Linda Thomas-Greenfield în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Condițiile sunt catastrofale și se vor deteriora și mai mult dacă nu se iau măsuri suplimentare”, a declarat Thomas-Greenfield, potrivit observațiilor publicate de biroul său.

Acest lucru trebuie să se schimbe, și acum. Facem apel la Israel să ia măsuri urgente în acest sens.”

Mai mult de 41.000 de persoane au fost ucise în bombardamentul de un an al Israelului asupra Gaza, care a decimat sistemul de sănătate și a generat o criză umanitară pentru 1,9 milioane de palestinieni strămutați.

Thomas-Greenfield a mai declarat că SUA este „profund îngrijorată” de proiectul de lege israelian care ar declara agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), principala agenție ONU din Gaza, organizație „teroristă” și i-ar interzice să opereze în Israel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău