Statele Unite au interceptat două bombardiere rusești aproape de Alaska

  • 19 Aprilie 2017 08:48
Statele Unite au interceptat două bombardiere rusești aproape de Alaska

Avioane de vânătoare ale SUA au interceptat luni noaptea, aproape de Alaska, două bombardiere rusești capabile să transporte arme nucleare, au confirmat surse din Pentagon pentru media americană, transmite Agerpres.

Cele două bombardiere, din clasa TU-95, au ajuns să se apropie la circa 160 de kilometri de insula Kodiak, însă nu au violat spațiul aerian al SUA. Aceste aeronave au capacitatea de a transporta arme atomice, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru ziarul "Washington Examiner".

Incidentul coincide cu o escaladare a tensiunii între SUA și Rusia, în contextul războiului civil din Siria, după ce președintele Donald Trump a ordonat bombardarea la începutul lunii a unei baze aeriene siriene ca represalii pentru un atac chimic atribuit de Washington regimului lui Bashar Al-Assad.

Pe 12 aprilie, Trump a declarat că relațiile țării sale cu Rusia ar putea fi "în punctul cel mai jos din toate timpurile", adăugând că "vom vedea" cum se dezvolta dialogul cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău