Statele Unite au adoptat noi sancțiuni împotriva milițiilor Hezbollah

  • 26 Octombrie 2017 08:35
Statele Unite au adoptat noi sancțiuni împotriva milițiilor Hezbollah

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a adoptat miercuri noi sancțiuni împotriva milițiilor Hezbollah, susținute de Iran, informează Reuters, care apreciază că este vorba de un efort american de a adopta o linie dură față de Teheran, fără a submina acordul nuclear din 2015.

Washingtonul a inclus oficial această grupare pe lista organizațiilor teroriste în 1997. Pentru doi lideri ai Hezbollah se oferă, de luna trecută, recompense de ordinul milioanelor de dolari.

Joi, congresmenii americani urmează să voteze și sancțiuni directe împotriva Iranului ca reacție la programul iranian de înarmare cu rachete.

Președintele SUA, Donald Trump, a refuzat să recunoască oficial, pe 13 octombrie, că Iranul respectă acordul prin care a acceptat în 2015 să își suspende eforturile de a dezvolta arme atomice, în schimbul ridicării unor sancțiuni internaționale. După această decizie, Congresul are la dispoziție 60 de zile pentru a reintroduce sancțiunile, dar deocamdată nici Camera Reprezentanților, nici Senatul nu au acționat în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău