Statele UE și șase țări din fosta URSS se reunesc la Riga

  • 21 Mai 2015 08:16
Statele UE și șase țări din fosta URSS se reunesc la Riga

Liderii celor 28 de țări membre ale Uniunii Europene și șase state din fosta URSS, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Belarus, se reunesc astăzi și mâine la Riga (Letonia) în cadrul unui summit al Parteneriatului Estic.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, conduce delegația Republicii Moldova la reuniune. El va fi însoțit la Riga de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, precum și de alți oficiali moldoveni.

În cadrul vizitei, șeful statului va avea întrevederi cu președintele Letoniei, Andris Bērziņš, cu președintele Franței, François Hollande, precum și cu alți oficiali europeni, arată un comunicat al Președinției.

Cele trei țări care au încheiat acorduri de asociere cu UE - Georgia, Ucraina și Republica Moldova - vor fi încurajate să-și reformeze sistemul juridic și de reglementare.
'Chestiunea cheie este cea a unei reafirmări de către Uniunea Europeană a importanței strategice a acestei regiuni și a acestei politici de vecinătate', a declarat pentru AFP ambasadorul Letoniei pe lângă Parteneriatul Estic, Juris Poikans.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău