Statele membre UE au convenit suplimentarea cu 3,5 miliarde de euro a fondului de ajutor militar pentru Ucraina

  • 26 Iunie 16:23
Statele membre UE au convenit suplimentarea cu 3,5 miliarde de euro a fondului de ajutor militar pentru Ucraina

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit luni să suplimenteze cu 3,5 miliarde de euro Fondul european pentru pace, în timp ce ministrul ucrainean de externe a făcut apel la blocul comunitar să „accelereze” înfrângerea Rusiei, relatează CNN.

Fondul a fost folosit de statele membre ale UE pentru a finanța ajutorul militar pentru Ucraina.

Această decizie vine după ce ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, le-a cerut miniștrilor de externe din UE care participă luni la Consiliul Afaceri Externe să „accelereze înfrângerea Rusiei prin intensificarea sprijinului pentru Ucraina”.

Sprijinul suplimentar angajat de UE pentru Ucraina urmează anunțului făcut săptămâna trecută de blocul comunitar cu privire la cea de-a 11-a rundă de sancțiuni împotriva Rusiei.

„Pachetul include măsuri menite să contracareze eludarea sancțiunilor și listările individuale”, a declarat miercuri președinția suedeză a Consiliului UE.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat pachetul de sancțiuni, afirmând că „va da o nouă lovitură mașinăriei de război a lui Putin, cu restricții mai stricte la export, vizând entitățile care sprijină Kremlinul”.

„Instrumentul nostru anti-circumvenție va împiedica Rusia să pună mâna pe bunurile sancționate”, a scris ea pe Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău