Statele G7 vor analiza ideea creării unui mecanism de reacție rapidă pentru contracararea propagandei ruse

  • 02 Mai 2021 14:35
Statele G7 vor analiza ideea creării unui mecanism de reacție rapidă pentru contracararea propagandei ruse

Cele mai bogate șapte state ale lumii (G7) vor analiza propunerea de stabilire a unui mecanism de răspuns rapid pentru a contracara 'propaganda' și dezinformarea dinspre Rusia, a anunțat duminică ministrul de externe britanic Dominic Raab, citat de Reuters.

Raab a precizat că Regatul Unit, care în acest an deține președinția prin rotație a G7, le va propune celorlalte state participante să cadă de acord asupra unui mecanism comun de ripostă rapidă pentru a contracara dezinformarea rusă.

''Astfel, atunci când vedem că apar astfel de minciuni și propagandă sau știri false, nu putem să reacționăm doar individual, ci trebuie să furnizăm o ripostă pentru oamenii acestei țări și, ca să spunem adevărul, și pentru cei din Rusia sau China ori restul lumii'', a spus demnitarul britanic.

Pe de altă parte, Dominic Raab a afirmat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind acordarea statutului diplomatic deplin ambasadorului Uniunii Europene la Londra, Joao Vale de Almeida.

''Suntem pragmatici legat de această chestiune. Ne vom trata partenerii din UE cu tot respectul pe care în mod justificat îl merită... așteptăm cu nerăbdare să întoarcem pagina peste saga Brexit'', a explicat șeful diplomației britanice.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău