Starul de cinema Steven Seagal a fost numit emisar special al Moscovei pentru legături umanitare cu SUA

  • 05 August 2018 12:19
Starul de cinema Steven Seagal a fost numit emisar special al Moscovei pentru legături umanitare cu SUA

Ministerul rus de Externe a anunțat sâmbătă că l-a numit pe actorul american Steven Seagal reprezentantul său special pentru legăturile umanitare ruso-americane, un rol care ar urma ducă la aprofundarea legăturilor culturale, artistice și în rândul tinerilor între cele două țări, relatează Reuters.

Președintele Vladimir Putin i-a dat un pașaport rus lui Steven Seagal în 2016, afirmând atunci că speră că acest gest va servi drept simbol al modului în care relațiile tensionate dintre Moscova și Washington încep să se amelioreze.

Totuși, de atunci relațiile ruso-americane s-au înrăutățit, mai ales după ce agențiile de informații americane au acuzat Moscova de ingerință în alegerile prezidențiale americane, o alegație infirmată de Rusia. Cele două state sunt în dispută și pe teme precum Siria și Ucraina.

Ministerul rus de Externe a asemănat noul rol al lui Seagal cu acela de ambasador ONU al bunăvoinței și a precizat că actorul nu va primi salariu.

"Este un caz în care diplomația oamenilor se intersectează cu diplomația tradițională", a precizat ministerul.

Seagal, care apare uneori la televiziunea de stat rusă pentru a vorbi despre opiniile și cariera sa, a fost citat de canalul Russia Today, susținut de Kremlin, cu declarația că salută numirea sa în această calitate onorifică.

"Întotdeauna am avut o dorință foarte puternică de a face tot ce pot pentru a ameliora relațiilor ruso-americane. Am depus eforturi neobosite în acest sens timp de mulți ani neoficial, iar acum sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a face același lucru în calitate oficială", a spus Seagal, potrivit RT.

Timp de peste un deceniu, Seagal, care potrivit propriului site are 66 de ani, a fost un vizitator frecvent al Rusiei. Filmele sale, printre care titluri ca "Under Siege" și "Sniper: Special Ops", sunt foarte populare în Rusia. De asemenea, notează Agerpres, Vladimir Putin este un fan al tipului de arte marțiale practicat de Seagal în filmele lui de acțiune de la Hollywood.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău