Start „Saber Guardian 23”: 10.000 de militari din România, SUA, Franța, Republica Moldova și alte 10 națiuni au început ample manevre militare la Smârdan

  • 29 Mai 17:00
Start „Saber Guardian 23”: 10.000 de militari din România, SUA, Franța, Republica Moldova și alte 10 națiuni au început ample manevre militare la Smârdan

Aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere – Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA participă, în perioada 29 mai – 9 iunie, la exercițiul Saber Guardian 23.

Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional “Saber Guardian 23” (SG23) a avut loc, luni, 29 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă “Smârdan”, în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Exercițiul, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, reprezintă cea mai amplă și complexă activitate multinațională de instruire din acest an și se va desfășura în poligoane și facilități militare de instruire din România.

“Saber Guardian 23” continuă seria de exerciții începută în anul 2013 și se execută bienal, fiind conceput pentru intensificarea interoperabilității într-o gamă largă de misiuni pentru țările membre ale NATO și țările partenere.

“Saber Guardian 23” este integrat în complexul de exerciții “Defender 23” și reprezintă un vârf al pregătirii profesionale care cuprinde etape de planificare și organizare demarate înaintea fazelor de execuție operațională derulate în prezent.

Exercițiul “Saber Guardian 23” este inclus în programul de exerciții de antrenament comun USAREUR-AF, în vederea creșterii interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere.

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău