Starea drumurilor naționale este satisfăcătoare, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii

  • 18 Martie 2018 09:46
Starea drumurilor naționale este satisfăcătoare, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii

Ministerul Economiei și Infrastructurii susține că drumurile publice naționale sunt practicabile. Odată cu intensificarea precipitațiilor sub formă de ninsori în nord și centru, precum și lapoviță în sudul Republicii Moldova, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile publice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului. 

Începând cu seara zilei de ieri, 17 martie, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului. La moment, în procesul tehnologic sunt antrenate: utilaje speciale – 230 de unități, material antiderapant – 2001 tone, muncitori rutieri – 278, menționează sursa citată.

Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă șoferilor să renunțe la călătoria cu automobilul, dacă nu este una urgentă.

De asemenea, pietonii și conducătorii sunt îndemnați să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău