Starea de urgență în Republica Moldova ar urma să fie prelungită cu încă 60 de zile

  • 30 Noiembrie 2022 15:34
Starea de urgență în Republica Moldova ar urma să fie prelungită cu încă 60 de zile

Starea de urgență în Republica Moldova ar urma să fie prelungită cu încă 60 de zile, a anunțat premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței guvernului de astăzi, 30 noiembrie, transmite Radio Chișinău.

Șefa Guvernului a motivat necesitatea prelungirii măsurii prin riscul deconectărilor de energie și în contextul situației din Ucraina:

„Vedem ce se întâmplă în Ucraina. Potențialul de consecințe umanitare, pentru noi, pentru toată regiunea. În același timp vreau să vă spun că ieri am  avut discuții foarte bune la București. Suntem susținuți de prietenii noștri. Am discutat și despre modificări la ordonanța de urgența ca și operatorii noștri să poate procura energie la preț plafonat”, a spus Gavrilița.

Noua perioadă a stării de urgență în Rep. Moldova ar urma să intre în vigoare din data de 6 decembrie, dar decizia trebuie să fie aprobată de Parlament.

Starea de urgență a fost introdusă pe 27 februarie, la trei zile de la începutul invaziei rusești în Ucraina, și a fost extinsă ulterior pe diferite perioade.

Prin introducerea stării de urgență, Parlamentul cedează o parte din competențe Comisiei pentru Situații Excepționale în frunte cu șefa Guvernului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău