Starea de sănătate a prințului Philip, ''în ușoară ameliorare'', potrivit ducesei de Cornwall

  • 03 Martie 2021 18:00
Starea de sănătate a prințului Philip, ''în ușoară ameliorare'', potrivit ducesei de Cornwall

Starea de sănătate a prințului Philip, în vârstă de 99 de ani, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflat în spital de două săptămâni, este ''într-o ușoară ameliorare'', a declarat miercuri una dintre nurorile acestuia, Camilla, cu prilejul unei vizite la un centru de vaccinare din Londra, informează AFP, preluat de Agerpres.


Spitalizat pe 16 februarie și primind tratament pentru o infecție, prințul Philip a fost ulterior transferat într-o altă unitate medicală pentru investigații cardiologice, existând temeri referitoare la o deteriorare a stării lui de sănătate.

''Are momente când se simte rău'', a adăugat Camilla, ducesă de Cornwall și soția prințului Charles, moștenitorul tronului britanic. ''Îi ținem pumnii'', a adăugat ea.

Internat inițial la spitalul King Edward VII, prințul Philip, care urmează să-și celebreze cea de-a 100 aniversare în luna iunie, a fost transferat luni într-o altă unitate medicală, la spitalul St Bartholomew, ''pentru teste și pentru a fi ținut sub observație în ceea ce privește probleme cardiace preexistente'', a explicat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Spitalul St. Bartholomew, situat în apropierea catedralei St Paul din centrul Londrei, dispune de cel mai mare centru specializat în boli cardiovasculare din Europa, Barts Heart Center, potrivit paginii sale de internet.

Cunoscut pentru caracterul puternic, dar și pentru gafele și glumele sale mai puțin inspirate, prințul Philip a fost spitalizat luna trecută ca măsură de ''precauție'' după ce s-a simțit rău. Palatul Buckingham a precizat în zilele care au urmat că spitalizarea a survenit în urma unei infecții.

Fiul lui cel mare, prințul Charles, l-a vizitat în spital. Unul dintre nepoții lui, prințul William, a precizat săptămâna trecută că ducele de Edinburgh se simte bine și că ''medicii îl țin sub observație''.

Prințul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorților monarhilor britanici, deținut de Charlotte, soția regelui George al III-lea. El s-a retras din viața publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soției lui, în 1952.

A fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ''probeleme de sănătate preexistente''.

În ianuarie 2019, a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul care ieșea de pe o alee a domeniului Sandringham. Prințul nu a fost rănit, dar a renunțat apoi să se mai urce la volan.

Din cauza pandemiei de coronavirus, prințul Philip și-a petrecut mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor, alături de regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, singura ieșire fiind un sejur estival la castelul scoțian Balmoral, una dintre reședintele regale. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău