Stadionul Republican poate fi transmis Ambasadei SUA. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de deputații din fosta legislatură

  • 21 Iulie 2021 17:08
Stadionul Republican poate fi transmis Ambasadei SUA. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de deputații din fosta legislatură

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de deputații socialiști din legislatura precedentă, prin care s-a solicitat verificarea constituționalității legii care a permis transmiterea terenului fostului Stadion Republican, cu titlu oneros, pentru construcția unei noi ambasade a SUA, scrie Bizlaw.

Conform sursei citate decizia de inadmisibilitate poate fi accesată aici.

În octombrie 2018, Parlamentul și-a menținut votul exprimat anterior pentru transmiterea terenului pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, după ce șeful statului de atunci a refuzat promulgarea legii. Legea spunea că se permite transmiterea cu titlu oneros, la preț de piață, a terenului cu suprafața de 5,1814 ha din str. Tighina, 12, municipiul Chișinău, proprietate publică a statului domeniul privat, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea Statelor Unite ale Americii, va asigura:

  • determinarea valorii  bunului imobil;
  • negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Ulterior, în decembrie 2020, în Parlament s-a votat în două lecturi un proiect de lege privind abrogarea acestei legi și trecerea în proprietatea publică a fostului stadion Republican. La câteva zile, Curtea a decis să suspende executarea acestei legi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău