Stabilirea relațiilor de cooperare bilaterală dintre Republica Moldova și Canada, subiect de discuție între Serviciul Vamal și o delegație canadiană

  • 13 Martie 16:00
Stabilirea relațiilor de cooperare bilaterală dintre Republica Moldova și Canada, subiect de discuție între Serviciul Vamal și o delegație canadiană

Conducerea Serviciului Vamal a avut o întrevedere cu ofițerul de legătură al Agenției pentru Servicii de Frontieră din Canada, Marc Andre Lauzon și ofițerul de legătură din cadrul Poliției Regale Canadiene, Donovan Tait. În cadrul discuțiilor care au avut loc astăzi, 13 martie, a fost abordat subiectul privind cooperarea vamală moldo-canadiană.

Mai exact, părțile și-au exprimat interesul pentru stabilirea relațiilor de cooperare bilaterală prin intermediul ofițerilor de legătură. Precizăm că, în prezent, cooperarea vamală moldo-canadiană se desfășoară pe linia multilaterală în cadrul Organizației Mondiale ale Vămilor.

Potrivit Serviciului Vamal, un alt subiect al discuției a vizat dezvoltarea capacităților instituționale și funcționale ale Serviciului Vamal, în contextul implementării noului Cod vamal, prin valorificarea expertizei oferite de Canada, și anume realizarea unui schimb de experiență și bune practici de aplicare a legislației vamale, prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere, realizarea schimbului de date etc.

La finalul întrevederii, părțile au apreciat întrevederea drept una extrem de productivă, care va pune bazele unei bune cooperări și a viitoarelor proiecte de asistență tehnică orientate spre consolidarea capacităților instituționale și realizarea obiectivelor strategice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău