Sri Lanka | Guvernul a dezmembrat rețeaua teroristă implicată în atentate. Membrii aveau în conturi zeci de milioane de dolari

  • 07 Mai 2019 14:15
Sri Lanka | Guvernul a dezmembrat rețeaua teroristă implicată în atentate. Membrii aveau în conturi zeci de milioane de dolari

Autoritățile din Sri Lanka anunță că au dezmembrat în mare parte rețeaua implicată în atacurile cu bombă din duminica Paștelui catolic, confiscând materialele folosite la fabricarea bombelor și înghețând conturi în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari, relatează Reuters.

Într-o declarație audio emisă luni de Ministerul Apărării, șeful poliției, Chandana Wickramaratne, a spus că aproape toți suspecții și atacatorii implicați în atentatele teroriste din 21 aprilie fie au fost arestați, fie au murit.

„De asemenea, au existat două persoane printre grupurile de complici care sunt experți în bombe și cei doi sunt morți acum. Aceștia au stocat o parte din explozibili pentru viitoare atacuri și am confiscat toate astea”, a spus Wickramarate.

Anchetatorii continuă să urmărească încă 10 membri cheie care au fost implicați în plănuirea atentatelor, în care au fost ucise mai mult de 250 de persoane, inclusiv 42 de străini, a declarat marți o sursă militară pentru Reuters.

„Investigațiile arată că au mai fost încă 8-10 persoane care au participat la întâlniri cu ceilalți atacatori”, a spus sursa.

Conturi în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari aparținând participanților la atentatele din 21 aprilie au fost înghețate, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Ruwan Gunesekera.

Autoritățile din Sri Lanka au transmis că atentatele au fost efectuate de două grupuri islamiste interne puțin cunoscute, respectiv National Tawheed Jamaath (NTJ) și Jamathei Millathu Ibrahim (JMI).

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău