Sprijinul NATO pentru Ucraina este indestructibil, declară premierul spaniol

  • 30 Mai 2022 14:21
Sprijinul NATO pentru Ucraina este indestructibil, declară premierul spaniol

Sprijinul NATO pentru Ucraina este indestructibil și președintele rus Vladimir Putin nu își va atinge obiectivele în țara pe care Rusia a invadat-o pe 24 februarie, a declarat luni premierul spaniol Pedro Sanchez, informează Reuters.

''Sprijinirea Ucrainei cu hotărâre este singura cale de a garanta că Europa și lumea pe care am construit-o au un viitor sigur'', a spus Sanchez cu ocazia unui eveniment de marcare a 40 de ani de când Spania face parte din Alianța Nord-Atlantică, transmite Agerpres.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat miercuri ceea ce el a numit lipsa de ''unitate'' a țărilor occidentale în fața războiului declanșat de Rusia în Ucraina cu peste trei luni în urmă.

''Întrebarea mea este: există unitate în practică (în Occident, n.red.)? Nu văd asta'', și-a exprimat regretul șeful statului ucrainean în intervenția sa, prin legătură video, într-o conferință organizată de Fundația Victor Pinciuk în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, afirmând că este ''nevoie de sprijinul unei Europe unite''.

''Există unitate pe subiectul aderării Suediei și a Finlandei la NATO? Nu. Așadar este Occidentul unit? Nu'', a argumentat Zelenski.

El a făcut un apel la solidaritate între occidentali. ''Punctul nostru forte era unitatea în interiorul țării și acum asta depinde de unitatea Occidentului, pentru a fi puternic și a susține ferm Ucraina. Vom avea avantaj asupra Rusiei atunci când vom fi toți cu adevărat uniți'', a subliniat președintele ucrainean.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susținând că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău