Spot video de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică

  • 07 Februarie 2014 15:31
Spot video de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică

Un spot video de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică a fost realizat de Agenția guvernamentală de profil și ar urma să fie difuzat de posturi de televiziune internaționale.

Clipul conține imagini cu cele mai importante obiective turistice, precum vinăriile, mănăstirile și pensiunile agro-turistice. Autoritățile responsabile în acest domeniu își propun să participe anul acesta la 8 expoziții internaționale, pentru promovarea brandului de țară și sporirea numărului de turiști cu până la 10 la sută. 

Spotul video a fost realizat după concepția Agenției Turismului și a costat, alături de un filmuleț promoțional de 6 minute, aproape 150 de mii de lei. Directorul Agenției, Nicolae Platon, a menționat că se negociază difuzarea clipului cu posturi de televiziune ca BBC, CNN, Euronews sau National Geografic.

Una dintre problemele care stau în calea dezvoltării turismului în Republica Moldova, sunt prețurile de cazare necompetitive, a adăugat Nicolae Platon. Unul dintre obiectivele pe care și le propun atoritățile, este ajustarea prețurilor, astfel încât un turist să nu achite mai mult de 25-30 de euro pe zi la pensiunile sau chiar la hotelele din Republica Moldova.

Un circuit turistic, ce ar urma să fie viabil până la sfârștul acestui an, include vizite la cetățile medievale, atât din Republica Moldova, cât și din România și Ucraina. O altă rută turistică va include 6 vinării din Republica Moldova, iar în Codrii Orheiului va fi amenajtă o parcare de rulote.

Anul trecut, numărul turiștilor care au vizitat Republica Moldova s-a ridicat la 14 mii de persoane, țara noastră sitându-se pe ultimele locuri în lume într-un clasament turistic realizat de Forumul Economic Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău