Sportivii ruși vor să participe la JO 2018, chiar și sub drapel neutru

  • 11 Decembrie 2017 13:35
Sportivii ruși vor să participe la JO 2018, chiar și sub drapel neutru

Cei mai mulți dintre sportivii ruși 'vor să participe' la Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang, chiar și sub drapel neutru, a anunțat un oficial al Comitetului Olimpic din Rusia (ROC), scrie Agerpres.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a decis, săptămâna trecută, să excludă Rusia de la JO 2018, autorizându-i însă pe sportivii ruși 'curați' să ia parte la competiția din Coreea de Sud, sub drapel neutru, însă cu îndeplinirea unor condiții foarte stricte, după scandalul legat de dopajul instituționalizat cu care se confruntă țara lor.

'Am cerut opinia tuturor sportivilor, din toate sporturile de iarnă. Majoritatea dintre ei vor să participe la Jocurile Olimpice'', a declarat scrimera Sofia Velikaia, președinta Comisiei sportivilor din cadrul ROC, în cursul unei conferințe de presă.

'Comisia susține poziția sportivilor care au decis sau care vor decide să concureze sub statut neutru și respectă poziția celor care nu vor participa. Sportivi sunt pe deplin conștienți că nu vor exista drapelul sau culorile rusești, însă ei vor reprezenta Rusia, în orice condiții', a adăugat Velikaia.

Președintele rus Vladimir Putin, care apreciase în luna octombrie că autorizarea sportivilor ruși sub drapelul olimpic ar fi o 'umilință', a declarat ulterior că Rusia nu va boicota JO 2018 și nu îi va 'împiedica' pe sportivii care doresc să participe.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău