Sportivii moldoveni au făcut bilanțurile evoluării la Jocurile Olimpice de Iarnă

  • 22 Februarie 2022 18:05
Sportivii moldoveni au făcut bilanțurile evoluării la Jocurile Olimpice de Iarnă

Republica Moldova a obținut la Beijing locul zece la biatlon, proba sprint, al doilea rezultat bun înregistrat vreodată la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a prezentat astăzi rezultatele obținute de Lotul național la Olimpiada de Iarnă de la Beijing.

Biatlonista Alina Stremous s-a clasat pe locul 10 în proba sprint, fiind aproape de performanța Nataliei Levcenkova, care la ediția din 2006 de la Torino (Italia), a ocupat locul 8 în cursa de 15 kilometri individual. Succesul Alinei este cel de al doilea rezultat bun obținut vreodată de R.Moldova la Jocurile Olimpice de Iarnă, transmite MOLDPRES.

Stremous și-a trecut în palmares și locul 16 în cursa de urmărire. Cel mai bun rezultat la masculin l-a obținut Pavel Magazeev, care s-a clasat pe locul 26 în cursa individuală. Ceilalți biatloniști care ne-au reprezentat țara la Olimpiadă, Alla Ghilenko și Maxim Makarov, au avut rezultate mai modeste.

Un alt moment important a fost rezultatul obținut de Doina Descalui la proba sanie a Jocurilor Olimpice, care s-a clasat pe locul 32. Descalui este prima reprezentantă a R. Moldova ce a concurat la această probă sportivă.

Cea de a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing s-au desfășurat în perioada 4-20 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
-2,82
Câțiva nori
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Arhivă Radio Chișinău