Sportivi din Rep. Moldova au cucerit numeroase medalii la Festivalul de Dans Sportiv „WDSF WUXI-2024” din China

  • 24 Iulie 10:53
Sportivi din Rep. Moldova au cucerit numeroase medalii la Festivalul de Dans Sportiv „WDSF WUXI-2024” din China

În perioada în care sportivii de pe mapamod sunt în pregătiri pentru a participa la ediția ordinară a Jocurilor Olimpice de la Paris, alte probe de sport, care la moment nu sunt parte a Programului Jocurilor, continuie să bucure cu rezultate performante, precum cele de la Festivalul de Dans Sportiv „WDSF WUXI-2024” din China.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS) anunță că, în perioada 17 – 21 iulie CURENT, membrii Federației Dansului Sportiv (FDSM) au evoluat cu succes la competiția ,,WDSF Asian Dancesport Festival WUXI-2024”, desfășurat în orașul Wuxi din China. În cadru acestuia au fost organizate Campionate Mondiale, Cupa Mondială, Grand Slam, cât și alte competiții de raiting. Sportivii din Republica Moldova au cucerit la respectivele competiții 4 medalii de aur, una de argint și două de bronz.

Campioni au devenit cuplul Alexey Gluhov-Anastasia Glazunova la catagoria WDSF Standart; Sergiu Maruster-Anastasia Stan la categoriaWDSF PD World Cup Latin, precum și cupul Ciprian Nucaru-Alexandrina Martinova la WDSF Junior II Standard și Artem Crivenco-Sofya Malik la WDSF Junior II Latin. Ultimul cuplu a cucerit o medalie de argint și una  de bronz. Medalie de bronz a cucerit și cuplul Taran Alexandru-Gabriela Petelea.

CNOS menționează și despre o premieră pentru sportul din Republica Moldova – Anastasia Glazunova a fost desemnată președinte a Comisiei Sportivilor membri WDSF și, respectiv, membră a Prezidiumului Federației Mondiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău