Sportiva Elena Pagu impresionează la 92 de ani: aur și record mondial la 3 km marș

  • 27 Martie 2019 12:50
Sportiva Elena Pagu impresionează la 92 de ani: aur și record mondial la 3 km marș

Elena Pagu nu se dezminte nici la 92 de ani și jumătate. Sportiva care sfidează vârsta a reușit o nouă cursaă extraordinară la Campionatul Mondial de Masters Indoor, Polonia. Devine mai rapidă pe zi ce trece. Elena Pagu a reușit un timp mai bun cu 5 secunde față de anul trecut pe această distanță.

Elena Pagu a concurat în proba de 3 kilometri marș la categoria 90+. A terminat pe primul loc și a stabilit un nou record mondial al categoriei.

Nicio concurentă din lume nu s-a mai înscris la startul cursei de 3 km marș, categoria 90+. Românca Elena Pagu a fost propriul ei adversar. S-a luptat însă și cu timpul. Și l-a învins. Sportiva și-a îmbunătățit propria performanță pe această distanță și continuă să dețină recordul mondial. A parcurs cei 3 kilometri în 27.25.90, față de 27.30.23 în 2018.

Elena Pagu a fost mai rapidă ca o mexicancă de la 75+ și o americancă de la categoria 80+. 

„Acesta este modul meu de viață! Nu se poate altfel pentru mine. Nu pot să traiesc fără să îmi depașesc limitele. Vreau să mă compar cu atletele mai tinere. Sunt bucuroasă când concurez, îmi dă un sentiment unic și satisfacție”, declară Elena Pagu pentru aimx.ro anul trecut.

Sportiva a început să alerge atunci când a ieșit la pensie, la 57 de ani. Timp de 35 de ani a lucrat ca asistentă de ocrotire în Bacău și Satu Mare.

România are 5 medalii la Campionatul Mondial de Masters Indoor după primele 3 zile de concurs: 3 de aur, una de argint și una de bronz.

sursa: aimx.ro

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău