Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 va procura un aparat de ecografie, cu sprijinul Guvernului Japoniei

  • 14 Ianuarie 2020 15:45
Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 va procura un aparat de ecografie, cu sprijinul Guvernului Japoniei

Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 va procura un aparat performant de ecografie. În acest sens a fost semnat astăzi, 14 ianuarie, un contract de grant în valoare de peste 57 de mii de dolari. Asistența financiară nerambursabilă este acordată în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone” și este oferită de Guvernul Japoniei, transmite IPN.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu a remarcat că Programul „Kusanone” a contribuit enorm la consolidarea sistemului de sănătate publică prin asigurarea echipamentului corespunzător medical. Ministra spune că la spital sunt acordate servicii pentru circa 10 mii de copii anual. Beneficiarii cheie fiind copiii de vârstă fragedă și sugari.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a remarcat că Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 a devenit cel de-al 65-lea beneficiar al Programului „Kusanone”. Totodată, proiectul de modernizare a echipamentului medical la respectivul spital este cel de-al șaptelea aprobat de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei în anul financiar 2019.

Potrivit directorul Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1, Ștefan Calancea, semnarea acordului de grant va oferi posibilitatea de a procura un aparat performant care va ridica semnificativ calitatea serviciilor medicale.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În această perioadă, 64 de proiecte, preponderent în domeniile sănătății publice și educației, au primit din partea Japoniei finanțare nerambursabilă de peste 5,3 milioane de dolari SUA.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău