Spitalele de copii din Chișinău sunt arhipline din cauza creșterii cazurilor de pneumonii

  • 05 Februarie 12:40
Spitalele de copii din Chișinău sunt arhipline din cauza creșterii cazurilor de pneumonii

Situația epidemiologică din Chișinău se agravează din cauza numărului mare de copii care suferă de boli respiratorii. Astfel, spitalele din Chișinău cu profil pediatric sunt arhipline, iar trei instituții medicale au depășit deja capacitatea maximă de paturi, a declarat la ședința operativă a serviciilor municipale șeful-adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate, Vladimir Bolocan.

„Majoritatea spitalelor municipale, în special cu profil pediatric, sunt la capacități peste cele maxime în cea ce privește acordarea asistenței medicale spitalicești. În special, mă refer la Spitalul municpal Clinic nr.1 pentru copii și Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii, dar și în spitalul Clinic municipal „V. Ignatenco” se atestă o situație destul de complexă din cauza că numărul paturilor disponibile ajunge la maxim”, a declarat Vladimir Bolocan în cadrul ședinței Primăriei. 

Bolocan a precizat că majoritatea pacienților suferă de pneumonii și bronhopneumonii „care decurg destul de agresiv și progresează destul de rapid”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău