Spionajul ucrainean anunță avarierea unor avioane militare ruse lângă Moscova, pe un aeroport bine păzit

  • 20 Septembrie 2023 15:46
Spionajul ucrainean anunță avarierea unor avioane militare ruse lângă Moscova, pe un aeroport bine păzit

Direcția de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a anunțat miercuri că sabotori neidentificați au atacat luni cu explozibili și au avariat două avioane militare și un elicopter la baza aeriană Cikalovsk, situată în imediata apropiere a Moscovei, scrie digi24.ro.

Spionajul militar ucrainean a publicat și imagini din satelit cu aeroportul vizat de sabotori. „Persoane necunoscute au plantat explozibili și i-au detonat asupra a două avioane - un AN-148 și un IL-20 - aparținând Regimentului special de aviație 354, pe acest aerodrom puternic păzit”, a precizat GUR într-un comunicat publicat miercuri. 

Un elicopter MI-28N folosit de Rusia pentru a doborî dronele utilizate de Ucraina pentru a ataca regiunea Moscovei a fost, de asemenea, avariat în timpul operațiunii, se arată în comunicatul GUR, potrivit Agerpres. Un alt elicopter de același tip care staționa în apropiere a suferit „avarii minore”, susține serviciul de informații militare ucrainean.

Conform GUR, nici avioanele și nici elicopterul care au fost afectate nu pot fi reparate într-un interval scurt de timp. Baza aeriană Cikalovsk găzduiește avioane de luptă și de recunoaștere rusești, precum și elicoptere militare. 

Tot aici staționează și avioane guvernamentale. Potrivit GUR ucrainean, această acțiune de sabotaj asupra unui obiectiv militar cheie din apropierea capitalei ruse ar fi provocat „isterie” în rândul autorităților de la Moscova, notează EFE. 

Conform portalului ucrainean Liga, doar 20 de avioane Il-20 au fost fabricate în URSS. Acestea sunt aeronave pentru acțiuni de recunoaștere și război electronic. Avioane de acest tip au încetat să fie fabricate în 1976. Sunt echipate cu radar de observare laterală, sisteme de detecție și urmărire în infraroșu și o serie de alți senzori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău